Látlak

Tegnap (illetve ma) hajnal kettőkor szembejött velem egy tumblr poszt, és csináltam belőle 1000 szónyi, pocsék minőségű semmittevést.
Hallgassatok hozzá olyan cuki zenét, mint amilyen cuki ez a páros.

Azt hiszitek, hogy egy meg két hétig nyűglődök egy fejezeten, mi? A fenét. Ha egyszer megvan, hogy miképpen lesz, akkor akár 4000 szót is megírok egy nap és utána fájnak az ujjaim. Addig meg mindenre elszarom az időm, pl. nevezett tumblr posztok nézegetésére, egy történetnek egy nagyon távoli fejezetének a 12x verziójának elképzelésére, vagy egy olyan történet írására, amivel kapcsolatban megígértem magamnak, hogy nem teszem fel, amíg a mostani befejezetlenek közül valamelyikkel el nem készülök (a Fyrirgefðu mérnek még kell kb. 1-2-3 fejezet, de az istennek nem akarja írni magát…) meg ilyenek. Vagy csak megint megpróbálkozom a rajzolással. Szeretek rajzolni, csak nem tudok :'D

Srácok, április van, és ez az első olyan bejegyzésem, ami nem a tavalyi befejezetlen kisregényeimnek a folytatása.

Ez egy cuki kép, de semmi köze az íráshoz.



Látlak

– Akkor se értem – tárta szét a karját Berwald. Megállt a számítógépe mellett. – Egyszerűen csak elmegy a kép.
– Aha, biztos nem raktál bele húsgolyókat? – kérdezte Denny vigyorogva.
Elgondolkodott rajta, hogy esetleg fenéken billenti drága kuzinját, de akkor lemondhatott volna a további ingyenes informatikai karbantartásról. Denny így is panaszkodott, hogy miért nem tudja elérhető helyre rakni a számítógépe házát, miért kell minden egyes alkalommal bemásznia az asztal alá, a legnagyobb porba. Azt nem mondta el neki, hogy csak miatta van ott a számítógép, ahol, és az a háznak az egyetlen olyan pontja, amit nem portalanít.
– Nem eszem a dolgozószobában – jelentette ki.
– Ühüm. Oké, a hardverrel úgy látom, nincs semmi baj.
– Tessék?
– Nem rugdostad szét, te viking állat.
– Nem szoktam rugdosni a gépemet.
Hogyne, mert amikor múltkor Minecraftoztunk, akkor mit csináltál?
Felrobbantottad a házamat!
Mert rontotta a panorámát az én házamból!
Két hétig dolgoztam rajta.
Én meg… nos, két órát, de ez most lényegtelen, inkább húzd ide a segged és írd be a jelszavad.
Lehet, hogy el kéne végeznie egy informatikai tanfolyamot. De szép is lenne, nem kéne többet áthívnia az unokatestvérét, ha valami nem úgy működött, ahogy kellett volna neki. De nem is ez volt az igazi gond, hanem az, ami minden ilyen alkalommal történt:
Waldy, az a helyzet, hogy a gépeddel nincs semmi probléma. – Denny úgy dőlt hátra a székében, mintha az övé lenne. – Használd rendeltetésének megfelelően és akkor nem fog rakoncátlankodni, mit szólsz ehhez?
Nagyon nézte.
Kinn van a kajád a konyhában – mordult.
Denny már ott sem volt.


Jó reggelt! – köszönt Matthew. – Mire fel ez a nagy jókedv?
Megfigyelni megyek – csapta össze a sarkát Tino a recepciós pult előtt. – A hármas szoba kulcsát, ha szabad kérnem.
Rajtad kívül mindenki haldokolva megy be – csóválta a fejét Matt. – Ha holnap megint küldenek a biztonságiak egy felkérést, hogy a magánéleti problémákat próbáljuk meg otthon kezelni, akkor búcsút mondhatsz a magányos kuckónak.
Na de kérlek! – kapott a mellkasához tettetett felháborodással. – Pont úgy nézek ki, mint aki idebenn fog rejszolni, ugye?
Nem én mondtam.
A fejét csóválva, mosolyogva hagyta ott a pultot. Hamiskásan fütyörészett, az ujján pörgette a kutatószoba kulcsát, és azon gondolkodott, hogy miért vasalta ki az ingét, egyáltalán, miért ingben jött, ha úgyis tizenkét órát egy ablaktalan szobában fog tölteni, nyolc monitor társaságában? Talán a tisztelet kedvéért.
Tino az államvédelemnél dolgozott. Meglepő módon az volt a dolga, hogy védje az államot, mégpedig úgy, hogy az automata riasztásokra reagálva megfigyelte a megfelelő számítógépeket. Mit csinál az adott polgár, mi okozta a riasztást, és ha már ott van, akkor akad-e valami törvénybe ütköző a számítógépén. A biztonság kedvéért eggyel magasabb veszélyességi fokozatba sorolta egy hónapra, és utána hagyta békén.
Illetve, békén kellett volna hagynia.
Nem túl régen, az egyik riasztás alkalmával figyelte meg Berwald Oxenstiernát. Jóravaló műbútorasztalos volt, súlyos Minecraft-függőséggel. Majdnem annyit játszott azzal a játékkal, mint amennyi időt a tervezőprogram használatával, és a bútorai megálmodásával töltött. Nem mellesleg a világon semmi veszélyes nem volt benne, hacsak nem az, hogy célzott hirdetésekkel remekül be lehetett húzni a csőbe.
Rakj ki egy hirdetést Berwaldnak, amin egy újfajta szerszám van – ha fúró, akkor dupla eséllyel indulsz – és várj. Rá fog kattintani. Akkor is, ha hülyeségnek tűnik, ő rá fog kattintani.
Nagyon sok vírust beszedett így. Ezek miatt a vírusok miatt kerültek kapcsolatba, az egyik egy kémprogram volt, és Berwald gépén keresztül intézte a rendeléseket valamelyik törvénytelen szervezetnek. Tino már nem is emlékezett rá, melyiknek. Csak leadta a jelentését, és egy héten belül a csoport már fel is szívódott. Vagy elfogták őket. Nem figyelt. Akkor már azzal volt elfoglalva, hogy átlag hetente kétszer belépjen Berwald gépére, és áttúrja vírusok után. Úgy szedte őket, mint a kiskutyája a toklászokat.
Egy bögre kávéval bevetődött a hivatali számítógép elé. Bejelentkezett a Figyelőbe a saját nickével – mert a hivatal a saját dolgozói tevékenységét is figyelemmel kíséri – és megleste, hogy van Berwald. Nem számított rá, hogy bármi izgalmas dolgot fog művelni. Eddig pornózáson is csak egyszer kapta, és majd' megfúlt a röhögéstől, mikor a férfi beletekert a videóba, és kimerevítette a képet ott, ahol a kisasszony úgy könyökölt rá a díszletnek berakott komódra, hogy nagyrészt csak a komód látszódott, a hölgyemény nem annyira.
A versei viszont jók voltak. Nem sokat konyított az irodalomhoz, de neki tetszettek. Ami azt illeti, a nagyját le is másolta, Alfred nyomtatási limitjét benyúlva kinyomtatta, és összefűzve hazavitte. És az éjjeliszekrényén tartja, hogy esténként olvasgathassa. Nincs ezzel semmi baj, a titkosszolgálatnál mindenkinek megvan a maga tikkje.
Tino legalábbis ezzel nyugtatta magát, mikor a svéd férfi teljes aktáját és az egész múltját ellenőrzés céljából megkereste. Nem stalkolta, csak átvilágította. Az ilyesmi igenis fontos.
Berwald jó szokásához híven éppen egy fúróáruház honlapját böngészte. Tino nagy sóhajjal pötyögött be három parancsot, és hős lovagként vadászta le a számítógépen ólálkodó vírusokat. Azt tudta, hogy a törlés utáni gyors frissítés okoz egy pillanatnyi elsötétülést a férfi monitorán, és azt is tudta, hogy ez őt a végletekig zavarja.
Most is. Amint Tinónál felugrott az üzenet, hogy törölte mindegyik vírust, Berwald már át is lépett a Facebook-ra, hogy írjon az unokatestvérének.
Megint villog.”
Talán el kéne érnie, hogy ilyenkor Berwaldnál is felugorjon a vírusirtó frissítése.
Vagy csak be kéne köszönnie hozzá.
Lenyomott három gombot a klaviatúrán. Berwald gépén bekapcsolt a webkamera. Mosolyogva nézte a másikat, mert édesen összeráncolt homlokkal meredt a képernyőre, vékony ajkai finoman megrezdültek, ahogy új és új gondolatok cikáztak át a fején.
Sose vallaná be, hány elmentett képernyőképe van róla. Vagy videója. A gép előtt lejtett rövid tánca egy ABBA-számra örök kedvenc marad. A dörmögő nevetése is, vagy az őszinte horror, és utána a dühös kifakadás, mikor az unokatestvére Minecraftban felrobbantotta a házát.
És így ne járjon be vidáman megfigyelésre? Elnézi őt a riasztásig, azt elintézi és folytatja a stal… ühm, átvilágítást. Még mindig jobb, mintha sorozatozna, nem? Elvégre Berwaldot sose tudják OOC-re megírni a forgatókönyvírói. Őt nem fogják levenni a műsorról, belőle nem csak egy évadot fognak leadni.
Addig nézi, amíg akarja. Kár, hogy a szíve sajdul belé.

Megjegyzések

  1. Imádlak <3
    egyszerűen imádom ezt az online stalkeres dolgot, meg a Sufin shipet, a tálalást, az elbeszélőmódot. meg minden mást.
    (hehe, nem vagyok többé csendes olvasó. annyira)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz!
      Mindig öröm új neveket látni a megjegyzéseknél. Meg Régieket is. Alapvetően, megjegyzéseket látni nagyszerű dolog. Pláne, ha ilyen szépeket mondasz, és eléred, hogy kocsonyás legyen a halmazállapotom ><
      Köszönöm, hogy írtál, várlak vissza sok szeretettel! ^^

      Törlés
  2. tiszta cuki fic *-* egy folytatást elbírnék viselni *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D
      Ha ennek is csinálok folytatást, akkor soha nem leszek kész semmivel.

      lol

      Törlés
    2. ilyen ez az írói szakma xD

      Törlés
    3. De én szeretném, ha tudnátok a befejezést ;-;

      Törlés
    4. Akkor hajrá :D amint van időd, energiád, kedved és ötleted írj ^^ mi pedig elolvassuk és élvezzük ahogy a történet magával ragad minket *-*

      Törlés
    5. Idő? Arra van időm, amire én szeretném, hogy legyen időm. Ez azt jelenti, hogy ha kell, akkor a fontosabb dolgok rovására koszolom a fehér papírt.
      Energia? Erre mindig. Legalábbis elég furán szoktam érezni magam, mikor hazaesem valahonnan este tízkor, hulla fáradtan és egyébként csak egy ágyra vágyom, de eszembe jut valami, és azt muszáj megírnom.
      Kedv? Legszívesebben folyamatosan ezt csinálnám.
      Ötlet? Ha mindet megírnám, akkor Dunát lehetne rekeszteni az írásaimmal :"D

      "Akkor hol csúszik el?" - Gondolja jogosan a kedves olvasó. Nos, az egyik jelentős idő-rabló tényező a szociális média, és annak minden fajtája. Az energiát az élet viszi el, az ötletet az írói válság, amit a kedv határoz meg. A kedvet pedig bármi elronthatja, az időjárástól kezdve a köcsög zöldséges beszólásain át a saját írásunkról alkotott véleményig. Nálam az utolsó szokott bejátszani; írok valamit, átolvasom, és az egészet dobom a kukába, mert valahogy nem. Vagy csak félúton kedvem támad megváltoztatni a fejezet alapvető történetszálát. Vagy...
      Vagy át kéne nyergelnem ezzel a megjegyzéssel egy olyan helyre, ahol nem érzem gáznak azt, hogy magamat sajnálom egy olyan hosszú bejegyzésben, ami lassan kitesz egy egyperces novellát.

      Köszönöm szépen az előre megalapozott bizalmat, igyekszem tartani magam hozzá ^^

      Törlés
  3. Szívesen xd tudom milyen is írni hiszen én is írok (bár ritkábban vagyok aktív) így átérzem a helyzeted ^^ Minden esetre én eredetileg csak dicsérni akartalak erre eljutottunk odáig mintha számon kértelek volna xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem számonkérésnek éltem meg, inkább megláttam a lehetőséget arra, hogy pofázzak. :| Egy pillanatig elgondolkodtam rajta, hogy egy rövid megnyilvánulásra illetlenség ilyen kilométeres választ írni, és talán csak ugyanennek a tumblr-linkjét kéne berakni, de az meg olyan snassz. Szóval itt nyomtam a rizsát, meg az önellentmondásaimat.
      Az írás nem attól függ, hogy hányszor öntöd az olvasóközönség nyakába a művedet :D

      Törlés
    2. bocsi akkor csak nekem jött le úgy mintha, rosszul fogalmaztam volna xD nézd el nekem senpai ^^

      Törlés
    3. Öt nappal később válaszolok, mert most sikerült túltennem magam rajta, hogy senpainak szólítottál. *3*

      Törlés
  4. XD 5 napig tartó sokkot okoztam csupán egy szóval? 😂

    VálaszTörlés
  5. Szánom-bánom, hogy mostanában ennyire elhanyagoltam a Hetaliát, pedig amikor megláttam azt a posztot, elgondolkoztam róla, hogy milyen jó lenne egy ilyen fic.
    Imádom a Tinódat. És behaltam, hogy Berwald a pornót úgy merevítette ki, hogy a bútor látszódjon (mondjuk ha melegpornó lett volna, az tuti jobban érdekli). Tino, csak icipicit vagy stalker és creepy. :D
    Köszönöm az élményt! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egyedül azt szánom-bánom, hogy elhanyagolom a kommentelést (úgy általánosságban), mert ilyen pimasz vagyok. Az egyik tetszik a történeteiden többnyire én vagyok, heh.
      Köszönöm szépen ^^ Örülök, hogy tetszett!

      Törlés
    2. Sevész, úgy is nagyon elhanyagoltam mostanában szegény magyar fandomot. :"D (Hupsz, van két fel nem töltött szöszöm, hmmmm.)
      Az AO3 adta az ötletet, hogy kirakjam a tetsziket. ^^ Ha valakinek nincs kedve/ideje kommentelni, nagyon hasznos. :)

      Törlés
    3. Hmm, vajon mit szeretne a blogodon csámborgó embertömeg :D
      Hát, ami azt illeti, nekem meg te. Lol. Mint látod, errefelé annyira nem élnek vele a népek, pedig lehetőséget adtam a névtelen lehúzásra is :'D
      Az a baj, hogy ez a tetszik-cucc nem jelenik meg mobilon, és egy csomóan mobilról nézelődnek. Heh. Ilyen ez a popszakma.

      Törlés
    4. Megtettem, amit a nép kívánt! (Uhh, kínos, hogy csak ördögszekereket kerget a szél a blogomon, de...)
      Nem tudtam, hogy ezt nem látni mobilon. Nálam is volt lehúzós része, aztán rájöttem, hogy túlságosan magamba roskadnék, ha valaki tényleg rányomná, szóval levettem. :D (Gyenge vagyok. xD)

      Törlés
    5. Milyen igaz, eddig bele se gondoltam, mi lenne, ha valaki kiélné magát... Ha lehetne amúgy, akkor egy 10-es skálát raknék ki, de olyat még nem találtam :/
      Én akkor szoktam magamba roskadni, mikor látom, hogyan megy lejjebb a látogatottsági statisztika, mikor ide se dugom az orrom, lol

      Törlés
    6. Pssszt, amúgy személyre tudod szabni. :3 Én is úgy szedtem le a többi verziót a tetsziken kívül, mondjuk nem tudom, hogy 10 verziót engedne-e kirakni.
      Jesszus, nem is néztem hónapok óta a statisztikámra a blogspoton, annyira ráfüggtem az AO3-ra... de lehet jobb is, valszeg ördögszekereket kerget a szél.

      Törlés
    7. Eredetileg öt verzió lett volna kinn, de azt két sorba törte, és nem bírta a lelkem az esztétika hiányát, szóval háromra csökkentettem a lehetőségeket. Amire én gondoltam, az a csillagos értékelés, mint ami a filmeknél szokott lenni. Egész biztosan van lehetőség olyanra is valahol, csak még nem találtam meg, hehe.

      Az ördögszekerekről nekem már mindörökké a western-filmek párbajai fognak eszembe jutni... így, utólag, kicsit sajnálatos, hogy anno Yuuriék táncpárbaja nem egy olyan zenére ment le.

      Törlés

Megjegyzés küldése