Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2024

Egy árny árnyéka

Kép
Hkhm, további Eragon novellák, mert még mindig nem bírok magammal. Ehhez a darabhoz csütörtökön jött az ötlet, aztán pénteken összedobtam, lefordítottam, és azóta AO3-on is fenn van, derékba tört ánglius nyelven. Némileg csitítani akarom a poszt-posztolási depressziómat, szóval tessék, kiteszem ide is. (nem mintha olyan sok magyar Eragon fan lenne :|) Dolgok: némileg AU, de beilleszthető lenne a kánonba, ha nagyon akarnám. Emlegetett halála bizonyos karaktereknek, akik a kánonban is halottak. Murtagh és a szokásos bánásmód az ő irányába. Mmmmmajdnem karakter-körbejárás? Hurt no comfort, váratlan terhesség és ami azzal jár, angst, agyakban turkálás, pocsék szülők, transz férfiak, nem vállalok felelősséget semmiért. Jó szórakázást :3   Ezzel a két kezemmel szedtem ki a képernyőképet a nemlétező filmből és vágtam ki belőle ezt a kockát.  

És az ég vérbe fordult #2

Kép
 Ebben a fejezetben van: Eragon és az ő hátfájása Durza legyőzése után; emberek, akik elhanyagoltnak érzik magukat; Saphira eléri a Coelho-idéző korszakát; némi kínzás (sajnálom); párkapcsolatok, amik nem kifejezetten megszokottak; érzelmek és kiváló megküzdési szokások; a vérvörös szín felbukkanása indokolatlan mennyiségben. Ebben a fejezetben van némi ősnyelv. A helyneveket már a történetben lefordítottam, de ott vannak a történet végén is. A varázslatokhoz lásd szintén a történet végét. Igyekeztem a meglévő szavakra koncentrálni a varázslatokat, de ahol úgy éreztem, hogy túl szűk korlátok közé szorít a kánon, ott kitörtem ennek az ó-északi szótárnak a segítségével. Ahol még az se segített, ott a norvégoktól kértem segítséget. Ha elkezdenél tűnődni: nem, a szöszök per pillanat nem azonos idővonalon mozognak. Eragon egy kicsit a jövőben van, de ha egyszer arról akarok írni, amikor dolgok történnek? Zene: Through the Smoke and Flames.

Vae Victoribus #5

Kép
Mindenből van első alkalom. Még a talpnyalók összeszedéséből is. Az előző fejezet után néhányan egészen irigyek lettek, hogy az ő fejezetüknek csak távoli E/3-as narrátora van. Ennek a palinak a története eredetileg 1890 szó volt. 7K-nál kezdtem pánikolni, azt gondoltam, hogy majd odateszem magam szerkesztésnél, aztán egy bizonyos valaki azt mondta, hogy ne aggódjak a hossz miatt, szóval ez történt. Így is keményen odatettem magam szerkesztésnél, de valahányszor töröltem egy bekezdést, két másik született helyette. Azt hiszem, ez itt tulajdonképpen két fejezet: egy a felépítésnek, egy pedig a rémült toporgásnak mosolygós zsenik körül. Előre is elnézést, ha néhol úgy érződne, hogy csak pofázok.   Képek: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 .   Figyelmeztetések: a Rend szar, diszkrimináció, rasszizmus, gyilkolás részletezés nélkül, termékenységi problémák, csöpp utalás mentális problémákra. Nem igazi figyelmeztetés, de lehetne: Shruikan szerepel ebbe