Изменник


Ez a történet az Une grande pertével egy doksiban van. Eredetileg egyben lettek volna, de a bevezető második mondata után annyira elütöttek egymástól, hogy leszedtem az elejét és csak azt posztoltam. Most, a számos játék keretein belül befejeztem.

A történetről: Amerika a főszereplő, ennek megfelelően finoman kell kezelni. Napi politika említés szintjén megjelenik. Emlegetnek benne mások számára nem fincsi dolgokat.

Kedves Hádész, ezt rejtette a 33-as szám, remélem, tetszeni fog!


Forrás



Изменник
(Áruló)

Azon túl, hogy felfedezte a széken hintázás valamennyi módját, Alfred mást nem tudott értékelhető eredményként felmutatni a hatnapos világcsúcs végén. Az általános jóléthez és világbékéhez vezető utat most sem sikerült megtalálni, a globális felmelegedés még mindig veszélyeztette őket, pedig a főnöke szerint az egész hülyeség – habár az utóbbi időben Alfred nem tudta eldönteni, hogy higgyen-e neki, avagy sem. De legalább jó mémek készültek a fickóról.
A ruszki az első pár nap nem is szúrt szemet neki, ami nem meglepő, az európai időből – plusz-mínusz három óra – érkező országok az első egy-két napban a jet leget próbálják kiheverni. Szereti azokat a napokat, olyankor Arthur alszik és nem pofázik bele a dolgokba. Meg a ruszki se nyitja ki a száját, hogy legalább olyan akcentussal álljon neki gyilkolni szerencsétlen anyanyelvét, mint Francis. Nem is érti, hogy Arthur miért nem borul meg rajtuk.
– Alfred, nem tudom feltűnt-e, de rajtad kívül mindenki beszél legalább még két világnyelvet – sóhajtott fel Matthew az ezt taglaló eszmefuttatása végén. – Csak a te kedvedért beszélünk angolul.
– Mi, teljesen jól beszélem a quechuát. Mind a három nyelvjárást, de még az inuktitut és a navahó is megy.
– És ezek közül melyik világnyelv?
Bosszúból nem is állt vele szóba a tárgyalás végéig.
Miután hat nap alatt kockásra ülte a fenekét, úgy érezte, jót fog tenni neki egy kis testmozgás, így az ENSZ székház negyvenedik* emeletéről gyalog ment le. A huszadik táján már kezdte unni, de mindenki hallotta, ahogy azt mondta, hogy lépcsőzni fog, ezért már csak azért is lement. Vállára vetett zakóval lépett ki a szokatlanul meleg tavaszba. Ha a művészbejáró melletti cigisarokban nem próbált volna meg keresztülgázolni Ivanon, akkor meg is feledkezik a kérdésről, amit a harmadik nap óta, a ruszki első felszólalása óta hurcolt magával, csak mire eljutott volna oda, hogy megkérdezze, mindig megfeledkezett róla.
– Hej helló! – villantott vigyort az oroszra. – Te mióta bagózol?
– Saccra az óta, hogy beléptem az első világháborúba. Azt hittem, hogy te ezt jobban tudod, eleinte tőled volt az import.
Pff. Még mindig valami komcsi szart szívsz?
– Nem is azt a kapitalista szemetet, amit te gyártasz.
Ivan az arcába pöffentett egy karikát. Alfred felvonta a szemöldökét. Elfogadta a kihívást és maga is rágyújtott, csak hogy megmutassa, mennyivel jobb füstkarikákat tud fújni. Ivan roppant bölcsen meg sem próbált kiállni az őslakosok hagyományai és tapasztalatai ellen.
– Nem tetszik ez a csönd – mondta Ivan, miközben elnyomta a csikkjét. Alfred akkor még csak a szál felénél tartott.
– Máskor meg az a bajod, ha beszélek.
– De csak akkor kussolsz, amikor valami orbitális baromságra készülsz. Vagy már megcsináltad.
– A politikát hagyjuk benn a tárgyalóban, lécci, köszi.
– Ahogy akarod.
– Ez viszont egy olyan mondat volt, amit felírok és nemzeti ünnepet csinálok belőle.
Oroszország mosolyogva forgatta a szemeit. Alfred heherészett.
– Ha már ennyire kíváncsi vagy, akkor beavatlak. Mivel ilyen szép áprilist élünk, kitört a tavasz, meg minden, megint elfogott a vágy, hogy kitakarítsam a fészert…
– Kímélj a sallangoktól, két óra múlva megy a gépem, azt szeretném elérni.
Szervesen kapcsolódik hozzá! – intette hallgatásra. – Szóval, a nagy pakolászásban találtam egy köteg papírt még a második világháborúból.
Ha találtál még egy adag fotót Jaltáról, akkor inkább sodord meg ciginek, másra úgyse jó.
Nem, ezek orosz levelek, valami Vlaszovtól.
Érzékeny témára tapinthatott, mert Ivan egész testében megfeszült mellette. Még a mosolya is lehervadt. Előkotort még egy szálat a zsebéből és olyat szívott belőle, hogy a füstje Vlagyivosztokig ért.
– El se olvastad egyiket se, igaz? – kérdezte Ivan.
– Dehogynem. Csak nem értem azokat a leveleket. Akkor se értettem egyiket se, most meg pláne. Többek közt azért, mert ruszki létére az összes levelét olyan területről postázta, ami azokban az időkben náci fennhatóság alatt állt.
– Vlaszov a háború végén a németek oldalán harcolt.
Alfred a következő korty füstöt félrenyelte. Krákogva próbált a lehető legkevésbé szánalmasan nem megfulladni. A szemébe szökő könnyeket igyekezett visszapislogni.
– Várj, ez az a fickó, aki nem akart visszamenni hozzád?
– De.
Ivan nem sietett a további magyarázattal. Alfred befejezte a fuldoklást, aztán a cigit. A ruszki az első slukk után látványosan ignorálta a cigijét. Az bánatosan füstölgött az ujjai között, amíg ő drámaian a távolba meredt. Alfred jó hangosan megköszörülte a torkát. Ivan összerezzent.
– Vlaszov meg a vlaszovisták olyan szovjet katonák voltak, akik német fogságba estek, aztán átálltak az oldalukra.
– Az szép – füttyentett. – Akkor értem, miért nem siettek haza.
– Ők csak életben akartak maradni.
– Nos, ha hazaáruló vagy, akkor egy idő után már csak életben akarsz maradni, igen.
– Nem érted – rázta a fejét amaz. – A szovjet hadseregben tilos volt megadni magad. Ha ezt megtetted, vagyis fogságba estél, akkor letartóztattak az ellenséggel való kooperálás miatt. A háború után több tízezer katonát küldtek munkatáborba vagy lőttek agyon emiatt.
Alfred tátott szájjal meredt a másikra. Ez már új volt.
– Várj, te nem estél német fogságba még a lengyel csetepaté után?
– De. Jól fejbe is lőttek utána és Sztálin egy hétig keresztülnézett rajtam, amiért feltámadtam.
Hagyta a cigijét a fenébe, úgy félig elszívva elnyomta.
– A pokolba veled, most egy hétig szar kedvem lesz – dörmögte.
– Bocsáss meg – bökte ki. – Erről nem tudtam.
– Sok dologról nem tudsz, Alfred. A baj inkább azzal van, hogy mindig sikerül oda tenyerelned, ahol a legjobban fáj és még csak észre se veszed magad.
A jobb kezét zsebre vágta, a ballal leintett egy taxit. Kinyitotta az ajtót és visszanézett Alfredre:
Do svidaniya, solnyshko.
Mondhat Matt akármit a nyelvtudásáról, ennyit azért összekapart oroszból. Köze lehet ahhoz, hogy Ivan a függetlenségi háború óta solnyshkónak hívta, Arthur napsugaram beceneve után szabadon. A viszontlátásra az Anasztáziából maradt meg neki.
Ivan túl gyorsan szállt be, köszönés helyett már csak egy esetlen intésre futotta. Nézett a taxi után és a szája belsejét rágcsálta. Nagy soká előkapta a telefonját. Kissé aggodalmasan szólt bele:
Hé, Matt, én tényleg bunkó vagyok?

Конец
(Vége)

 * – Az ENSZ székháza csak harminckilenc emeletes :)

Megjegyzések

  1. Na most nagyon röstellem, hogy pont ezt is utólag olvasom csak :c

    Viszont jaj de jó volt ezt olvasni!
    Bevallom őszintén drága Alfred nem a kedvencem haha (Nem is utálom, csak azért vannak akiket jobban szeretek na) Ezért kicsit félve kezdtem neki, látva ez most az ő szemszöge, de Ivan jelenléte oldotta a dolgot. Ezért is szeretem az ő párosukat nagyon, valahogy van bennük egy ilyen folytogató komolyság ha összekerülnek.
    Nagyon élvezem az ilyen kis jelenben játszódó nosztalgiázó, kissé melankólikus szöszöket c:
    Meg asszem egyre jobban élvezem az ilyen politikai Hetalia fic-eket. Asszem kezdek megkomolyodni xd
    A vége nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát tudod... a lényeg megvan, olvastad és tetszett :D Az már csak a plusz, hogy még írtál is a visszajelzésre éhes lelkemnek (az meg tényleg pláne, hogy ilyen gyorsan vissza is írok, ahhoz lehet köze, hogy csak hetven dolgot kell megcsinálnom holnapig, haha.)

      Nagyon köszönöm, hogy írtál, azt különösen, hogy kiemelted a kedvenc részeidet! Bevallom, nekem ők ketten ilyen top hmmm, nincs mit csinálnom, bántsuk egy kicsit a fiúkat-párosom. Mintha a többiekkel nem ezt csinálnám. Te jó ég, kéne egy kis fluff nekik, most megsajnáltam őket. x)

      Köszi még egyszer, hogy erre jártál ^^
      Tonhal

      Törlés

Megjegyzés küldése