Hazafelé

Kedves Olvasóközönség!


Ez a fic sztereotípiákat tartalmaz, ami a Hetában nem egy meglepő dolog. Viszont az, hogy én alkalmazom őket, ráadásul ennyire országspecifikusan, már igen. Előre is elnézést bárkitől, aki ezt sértőnek találja.

 

Pinterestről lopott kép ez is

 

Hazafelé



Az istenért nem veszed fel a telefonod!

Vladimir elfojtott mosollyal bámult ki a vonat ablakán az elsuhanó tájra. Számított rá, hogy Borisz üvölteni fog ezért levette a készülék hangerejét.

– Bocs, a táskámban volt, nem vettem észre.

A faszér’!

– Utoljára mikor is, 2005-ben volt hangosra állítva a telefonom.

Mi?

– Éppen dolgom volt, és abban az évben jók voltunk Eurovízión, szóval otthon hagytam Andreit, hogy nézze és szóljon, hogy mi van.

Ó, te retek. Legközelebb megvárod, hogy hazaérjek az ülésről, csak utána léphetsz le, oké?

– Azt mondd inkább, hogy mit akarsz!

Ah, hát az. Igen. Láttad, hányszor hívtalak?

– Aham. Fél órája jöttem el, és azóta tizenegyszer hívtál. De elhoztam magammal mindent, mármint megnéztem, és megvan mindenem…

Tényleg?

Hallotta az álmélkodást Borisz hangjában. Vladimir összevonta a szemöldökét. Nem tetszett neki a hangsúly. Fél kézzel kiborította maga mellé a táskáját az ülésre.

– A telefon biztos megvan, azon beszélünk, a könyvem, pénztárca, az órám rajtam van, vonatjegy, papírok, a kaja, amit csomagoltál, a dosszié, benne négy mappa… négynek kell lennie, ugye?

Igen, négynek. Nincs nálad még valami véletlenül?

Ah, hogy az…

Vlad szórakozottan dobálta vissza a holmiját a tatyóba. Közben fél szemmel a szemközti ülés felé pillantott. A sok hirtelen zaj és az idegen emberek okozta stressz már elmúlt. A kecske békésen aludt az ülésen.

Igen, az, baszd meg, az a legjobban tejelő kecském, hogy egye ki a rák a…

Úgy döntött, hogy a kecske feleolyan jól se tud stresszkezelést nyújtani számára, mint ő a kecskének, hát kinyomta a telefont. Ha Borisz belelendül, nagyon el tudja küldeni a fenébe és nem akar idegeskedni.

Borisz sose látogatja meg, hiába kéri. Mindig a munkára hivatkozik. Vlad egészen biztos volt benne, hogy mire hazaér, a hátsó kertjében ott fog parkolni egy bolgár katonai helikopter, a házában pedig ott lesz az érkezése pillanatában meglehetősen zabos Borisz.

Küldött egy sms-t Andreinek, hogy készítse a cukipofát. Talán a kisöccse eléggé megolvasztja a másik szívét ahhoz, hogy ne akarja azonnal megölni. Utána már csak rajta múlik. Erős kezdés, de Vlad bizakodott. Ha bebizonyítja, hogy milyen mély lelki köteléket alakított ki a kecskével, Borisz talán megértő lesz. Minden másra ott a varázslat.

Elvégre sose volt még olyan, hogy a varázslat rontott volna a helyzeten.



Eközben Borisz felváltva káromkodott, hívta Vladimirt (nem elérhető) meg a légierőt és igyekezett nem belehajtani egy árokba. Kívánságának megfelelően a helikopter már megtankolva, járó motorral várta.

Induláskor végigfutott a hátán a hideg és valamiért az a baljós sejtés vett rajta erőt, hogy a nap folyamán még alkalma lesz a kecskéje szemén át megtekinteni a világot.

Megjegyzések