Szakdolgozat és fogadalmak


Kedves Mindenki!

Hát. Azt hittem, hogy tudok bánni az időmmel (nem), és frankón tudok majd nektek dolgokat feltöltögetni amellett, hogy szakdolgozom.
A szakdolgozatom keret-mennyisége 30 oldal, plusz a hozzá tartozó sok szar, szóval összességében olyan 60-110 között lesz. A leadási határidő november 15-e, szóval kereken egy hónapom van a jelenlegi 3 oldalamat egy kicsit megturbózni. Lol.
Ennek megfelelően tettem azt a számomra nagyon fájó fogadalmat, hogy a szakdogám leadásáig egy betűt nem írok. Ezt kábé két hete tettem, de most szedtem össze a lelkierőt, hogy megosszam veletek. Bocsi. Plusz amennyi időt elbasztam mindenre, akár írhatnék is. Wow, most látom, Ikariamon benne vagyok a toplista... bazeg, Tonhal, dolgozzál.

Gondoltam, majd esetleg egy írós event kapcsán behozom a lemaradást, de az ugye november elején kezdődik… sebaj, majd 15-e után felzárkózom. Főleg úgy, hogy még az Üstre is van egy leadandó novellám. Fain. Meg lógok nektek még sok-sok írással.
Különös, hogy lelkiismeret-furdalásom van egy hobbi miatt. DE (!) nem kell sajnálni emiatt, mert ez az jelenti, hogy komolyan veszem. Azokkal a dolgokkal, amiket ingyen és csak úgy csinálok, általában az a helyzet, hogy szépen-lassan lecsúsznak mellőlem. Általában egy hónap után a lelkesedésem kihal, mint a dínók, két hónap után meg már azt is elfelejtem, hogy mi volt akkor, mikor elkezdtem, egyáltalán mit láttam benne. A nickem meg jövőre három éves lesz és óvodába megy, szóval meglehetősen büszke vagyok magamra a kitartásomért.
A Nászútról: rengeteg ötletem van hozzá, tudom, hogy lesz vége, meg van egy kupac belső jelenetem, anyázok, amiért ellőttem a részletes vívás-, illetve tengeri csatajelenetet, van még négy könyvem, amit szeretnék közelebbről megnézni háttérkutatás címen, ebből kettőt meg is vettem, mert jól néztek ki. Mivel nem bízom a Google fordítóban, elkezdtem idegen nyelvet gyakorolni emiatt a regény miatt, és srácok, most lesz 70 napos a szériám, és ez már a második nekifutás, mert előtte volt egy negyvenvalamennyi, csak egy elnézett éjféllel sikerült nullázni. Anyáztam is rendesen. Meg fentebb már leírtam, hogy a lelkesedésem meddig tart. Még a végén megtanulok miattatok egy nyelvet. Nem hiszem, hogy a káromra válna. Művelt halacska leszek, lol.
Nem feledkeztem meg a Fyrirgefðu mérről sem (roppant durvának találom, hogy le tudom írni fejből ezt a címet), annak is van vége, csak össze kéne szednem a dialógus-író énemet, aki tudja, hogyan lehet nem szarul vitákat folytatni. És akkor készen volnánk. Szerintem még két fejezet. Maximum három.
Szemelvények egy harcoséletéből: full angst. A szocializmusnak ilyen mélységeire nem álltam készen. Szolzsenyicint olvasson az, akinek két anyja van.
A mágia ára: nagyon-nagyon tetszik ez a történet, nagyon-nagyon tetszik benne a csavar, és nagyon-nagyon gondolkodom rajta, hogy ellopom, írok belőle egy originalt és megyek vele házalni.
Végül, de nem utolsósorban a méltánytalanul elhanyagolt Ritmusváltásról: mindig eszembe jut, mikor a véletlenszerű lejátszás során felbukkan a létező összes nyálas olasz popzene, amit elmentettem. Ennek megfelelően lineáris történetíve még mindig nincs; inkább olyan, mint egy tévés sorozat, ahol a szereplők mennek valahonnan valahova, dolgok történnek, de a végén ott állsz, hogy csak néhány ember életének egy-egy szeletét láttad, és igazából nem történt semmi, a morális tanulságot meg vonja le az, aki akarja. Mert morális tanulság van. Asszem. A vázlat szerint van. Hiszek a vázlatomnak, ok?

A karácsonyi ajándékotok meg kész lesz, akkor is, ha a fene fenét eszik.


Megjegyzések

  1. Hajrá, megvárjuk! Legalábbis én. November 14. fele van a szülinapom, kis előajándék. Most pedig relatíve korán elmegyek aludni, hogy holnap hajnali négykor megtanuljam a törit, a földrajzolt, megértsem a fizikát, kémiát és matekot +befejezzek még 3 rajzot a kiállításomra.
    *Ránéz Tonhalra és összehasonlítja a helyzetet*
    Áh, szerencsére nekem csak kis gimis problámáim vannak.

    Sok szerencsét, küldöm a pozitív energiát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, kinek szülinap, kinek perpillanat kirakott határidő és végtelen szenvedés forrása. :|
      Tudod, az embernek mindig az aktuális probléma a legnehezebb. Ez van. Neked a gimis problémák az embert próbáló feladatok, nekem meg ez. Mondanám azt, hogy túl kell lenni rajta, de az olyan, mintha az ember kívülről nézné, és nem lenne részese a saját életének. Az ilyesmi nagyon... (ide kiteszem a három pontot, mert Francis-féle spleent érezve húsz percet tűnődtem ezen a kérdésen, a plafonra meredve és elmerülve Chopin zenéjében.)

      Sok-sok erőt és kitartást neked is!
      https://youtu.be/4sjyWBLsRmk

      Törlés
    2. Chopin *-*
      Ballade no. 1 op. 23
      Imádom.

      Törlés
  2. Gyerekek jönnek a probLÁMÁK.
    *problémák

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig is tudtam, hogy a lámák köcsög jószágok :/

      Törlés
  3. Jo van fiam, ne aggodj megvarunk :3 Ird csak azt a enciklopedia vastagsagu beadandot :'D Sok sikert hozza :3
    En meg addig szepen keszulgetek a legujabb angol vizsgamra :'D ami november 7.en lesz yey :'D (Ne aggodj ott majd ugyan nem 30 oldalas esszet de egy jo minimum 10 oldalas novellat irni kene oda XD 1 es 45 perc allat....:/ Sose volt meg...2-3 oldalnal tobbet sose birtam..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ಠ_ಠ
      Hát sok sikert, nekem az idegen nyelvek mindig is gyengéim voltak - nem mintha nem lett volna meg néha a késztetés, hogy megtanuljak egyet-kettőt, mert milyen fain lenne mondjuk beszélni dánul, de eddigi próbálkozásaim... hagyjuk. Neked azért minden jót :)
      Hosszúság növelésére javaslom, hogy az összes főnév elé illeszd be az "awesome" szót.

      Áh, és mindezt a Nagy Októberi Szocialista Forradalom emléknapján teszed? Elvtárs, sikeres vizsga esetén a nyugati imperialisták nem fognak gyanakodni önre. Amennyiben mégis kutyaszorítóba kerülne, keresse Ivant, ő majd kimenekíti. ;)

      Törlés
    2. Yes ma'm! *tiszteleg*

      Haat, tudod hogy van ez :'D Nekem ez az angol vizsga olyan mintha magyarban tennem le a magyar vizsgat XD De koszi :3 Meg neked is sok sikert a befejezeshez ;)

      Törlés
    3. Képességszívó pomogácsokat küldök utánad, én is akarok tudni angolul

      Törlés
  4. XD Koszi XD De az a baj hogy az en angolom gyenge...Ezert vizsgazok harmadszora XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jo azert mar egy 'D' elertem masodszorra ami nagy szo, de muszaly most elernem a 'C'-t hogy felvegyenek az animacios egyetemre..

      Törlés
    2. Engem kivágtak középfokú nyelvvizsgáról, azért szerintem még mindig ég és föld a különbség :D

      Törlés
    3. O.o Kivagtak??? Ha me' ?! :'D

      Törlés
    4. Köze lehet ahhoz a tényhez, hogy nem tudok angolul...

      Törlés

Megjegyzés küldése